Wanneer je gaat verhuizen weet je dat je een hoop geregel op je schouders neemt. Alles moet in dozen en al het glas of breekbaar werk moet goed in worden gepakt met bubbeltjesplastic. Het inpakken zelf duurt al dagen. Je hebt altijd de keuze om dit door een verhuisbedrijf te laten doen maar die duizend euro hield ik liever in mijn zak voor het interieur in het nieuwe huis.
Daarnaast vind ik het geen fijne gedachte dat vreemde mensen jouw spullen inpakken. Ze zullen het ongetwijfeld wel goed en veilig doen maar het idee dat ik heel veel spullen niet meer terug kan vinden, vind ik maar een vervelende gedachte.

Alle vrienden staan al klaar

Al onze vrienden stonden al vroeg in de ochtend klaar om ons te helpen. Meerdere vrienden van ons hebben een eigen bedrijf in de bouw dus de werkbussen konden we mooi gebruiken voor het vervoeren van onze spullen. Ook de buurvrouw en een paar vriendinnen stonden klaar om een aantal dozen naar het nieuwe huis te brengen. Alle kleine beetjes helpen was het motto van de dag.
Op een eind  zaten we met het probleem dat we de wasmachine en de droger moesten vervoeren. De apparaten stonden al beneden maar de bussen waren al vertrokken.
Ik besloot een te gaan googelen voor een busje huren waarbij ik op een grote website eindigde. Na een paar rondjes bellen stond er praktisch gezien om de hoek van het oude huis al een busje klaar voor mij.
Ik reed er direct naar toe met een vriendin en trof daar een aardige man aan. Hij legde mij nog wat dingen uit en was verplicht het standaard riedeltje op te nomen wat de risico’s zijn van huren. Nou eenmaal getekend snel terug naar het oude huis.

Inpakken en weg wezen

Na 3 uur druk te zijn geweest met verhuizen kwamen we tot de conclusie dat alles al verhuisd is, hoe fijn is dat. Ik had nooit verwacht dat verhuizen zo snel zou kunnen gaan.
Sommige vriendinnen bleven nog hangen in het nieuwe huis om alles even lekker schoon te boenen. De ene vriendin dook de badkamer in en had ik 2 uur niet meer gezien. De andere vriendin besloot de tuin aan te vegen en het onkruid weg te halen. Wat heb ik toch top vriendinnen!
Een week later zit ik prinsheerlijk in mijn nieuwe huisje met een kopje thee achter de laptop. Alles is inmiddels uitgepakt en het lijkt nu echt op een huis, mijn huis.