Met het indelen van de badkamer vervallen we allemaal terug in gewoontes die we kennen. Zo is er het vaste bad, ofwel hoekbad. Dit bad zit in een hoek van je badkamer vast aan de muur en is meestal al in huizen gebouwd op het moment dat je ze koopt. Maar wat als je nou een vrijstaand bad neemt? Dit is een stuk meer design dan een vast bad, en je hebt de mogelijkheid om hem nog te verplaatsen. In deze blog ga ik de verschillende badenopties na voor je, en hopelijk ben je daarna geholpen met een beslissing nemen voor het kopen van een bad.

Hoekbad

Een hoekbad zit vaak al inbegrepen bij de inrichting van een badkamer. Een hoekbad heeft het voordeel compact te zijn door zo min mogelijk ruimte in te nemen in je badkamer. Je kunt makkelijker langs het hoekbad lopen zonder dat het ding in de weg ligt. Alleen is een hoekbad best een beetje ouderwets inmiddels.

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad staat los in de ruimte. Deze vorm van bad is ideaal als je net wat meer ruimte hebt, en houdt van design. Het straalt veel luxe uit. Je kunt een vrijstaand bad met pootjes nemen, of gewoon helemaal een ronde kuip die op de grond staat. Er zijn ook verschillende soorten uitvoeringen. Je kunt gaan voor strak en minimalistisch of juist heel ouderwets, met inderdaad van die pootjes.

Ligbad

Het ligbad kan een hoekbad of een vrijstaand bad zijn. Voorwaarde is wel dat je er in kunt liggen (joh). Het fijne aan een bad is natuurlijk dat je er in kunt liggen om helemaal tot rust te komen. Zet wat rustige muziek op en kom helemaal tot jezelf in de warmte van het ligbad.

Zitbad

Denk je bij het bovenstaande: wat een gezwets? Dan heb ik wat anders voor je. Er bestaan namelijk ook zitbaden. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar het is toch echt zo. Een zitbad creƫert een zithouding die er voor zorgt dat je niet helemaal in dat bad wegzakt. Zitbaden zijn handig voor bijvoorbeeld ouderen, zodat ze zelf makkelijk uit bad kunnen komen.

De bovenstaande opties helpen je hopelijk bij het uitzoeken van een bad. Als je wil weten waar je het beste kunt kiezen uit de verschillende soorten, kun je baden kopen van Douche Concurrent. Daar hebben ze alles bij elkaar, evenals bubbelbaden om je nog meer keuze te geven dan ik al heb gedaan.