Je bent aan het werk in de tuin. Je hebt wat nieuwe plantjes gekocht die prachtig zullen staan. Het idee dat je in het tuincentrum in je hoofd had bleek echter iets rooskleuriger te zijn dan de werkelijkheid. De boom die er al tien jaar staat is erg moeilijk uit te graven. Je hebt het al met verschillende gereedschappen geprobeerd. Niets heeft gewerkt en het begint je op de zenuwen te werken. Moet je je plan dan maar aanpassen? Het zou zo zonde zijn, want het idee was zo leuk. Je laat geen roet in het eten gooien vanwege een in de weg staande boom. Je denkt na en ineens gaat er een lichtje branden. Een graafmachine huren, dát zou wel eens de uitkomst kunnen zijn. Dat wat jij niet met je handen of bepaald gereedschap kunt, kan een graafmachine misschien wel.

Het internet uitpluizen

Je struint het internet af, op zoek naar dé site waar je je graafmachine kunt huren om jezelf die droomtuin te kunnen geven. Je merkt dat er veel mogelijkheden zijn: graafmachine huren voor harde ondergronden, zachte ondergronden, zand, steen, klei, grote projecten, kleine projecten… tot je op een klein ‘tuin-graafmachinetje’ komt. Dat zou ideaal zijn.

Graafmachine huren en… een aanhanger?

De graafmachine die je op het oog hebt heeft natuurlijk veel voordelen. Het enige nadeel is: hoe krijg je hem van de plek waar -ie vandaan moet komen naar hier, in de tuin waar de boom weggehaald moet worden? Gelukkig heeft het bedrijf waar je de graafmachines kunt huren daar ook over nagedacht. Graafmachines huren is niet alleen besteed aan bedrijven en grote projecten die als doel hebben een heel flatgebouw neer te zetten, maar ook voor particulieren zoals jij die een klein projectje heeft in de tuin. Dat is mooi, want dat maakt het mogelijk er een aanhanger bij te huren.

Als alles geregeld is ben je klaar om te gaan. Je haalt de graafmachine met de aanhanger op, gaat er gelijk mee weg zodat je het miniprojectje kunt afronden en de boom kunt afvoeren. Je laadt de boom in de aanhanger (want hé, als je die nu toch al hebt…), en lost hem bij het grofvuil. Het was een doorn in het oog en het lucht op nu hij verdwenen is. Omdat je per uur betaalt, besluit je de aanhanger en de graafmachine terug te brengen naar het verhuurbedrijf, rekent af en gaat weer verder waar je mee bezig was: de tuin herinrichten! Zo makkelijk is het nog nooit geweest.