Als je een eigen bedrijf hebt en meerdere facturen per maand verstuurd dan weet je dat dit een behoorlijk arbeidsintensief proces is. Ook het vervolg het goed blijven volgen of je klanten betaald hebben is een belangrijke en intensieve klus. Het is dus belangrijk om dit goed en efficiënt in te richten binnen je onderneming in ter richten. Goede facturatie software helpt daarbij. Met goede facturatie software heb je een middel om eenvoudig facturen aan te maken en vervolgens goed te beheren doordat deze over het algemeen een seintje geeft als de factuur verlopen is. Zodoende heb je een goed inzicht in je debiteuren en kun je daar strak op zitten. In dit blog vertellen we je graag meer over waar goede facturatie software aan moet voldoen.

Wat moet er in goede facturatie software zitten?

Allereerst maar dat spreekt uiteraard voor zich moet je met facturatie software eenvoudig een factuur kunnen maken. Meestal zit er een standaard template in die aan alle benodigde vereisten voldoet. Hierdoor kun je eenvoudig een factuur maken door de klant gegevens in te vullen en het bedrag dat betaald dient te worden. Is het een klant die maandelijks hetzelfde bedrag dient te betalen dan kan je vaak een repeterende factuur invoeren. Je hoeft dan maar één keer het werk te doen en de rest gaat vanzelf. Verder is het belangrijk dat je met de facturatie software inzicht houdt in wat wel en niet betaald is. Vaak is het ook mogelijk een koppeling te maken met je internetbankieren waardoor er realtime bijgehouden kan worden welke factuur betaald is en welke nog niet. Je krijgt over het algemeen ook een seintje als er een betalingstermijn is overschreden. Hierdoor is het eenvoudig om tijdig een herinnering eruit te sturen die over het algemeen ook met een druk op de knop te versturen zijn.

Online facturatie software

Steeds meer zie je dat er online software applicaties zijn waarmee je kunt factureren en waarmee je het debiteurenbeheer kunt doen. Grote voordeel hiervan is dat je plaats onafhankelijk ten aller tijden inzicht hebt in je debiteurenportefeuille. Je ziet daarom de populariteit van de online facturatie software in rap tempo toenemen. Ook omdat de kosten van dergelijke software beperkt blijven tot een aantal euro’s in de maand. Geen enkele reden dus om inefficiënt met excell bestanden te blijven werken. Een investering in goede facturatie software verdient zich daarom over het algemeen snel terug.