Wanneer je toe bent aan een écht goede camera, bijvoorbeeld omdat je van je hobby je beroep wilt maken, dan is de Nikon D5 de perfecte camera voor jou. Zeker wanneer je voor foto’s op snelheid gaat, zoals bijvoorbeeld bij sportwedstrijden, laat de Nikon D5 je niet in de steek. De Nikon D5 is zeer geschikt voor het maken van foto’s op hoge snelheid en zorgt door het supersnelle scherpstellen dat je onderwerp altijd scherp in beeld is. Daarbij is de Nikon D5 ook nog eens geschikt voor fotograferen met (eigenlijk te) weinig licht. De camera is dusdanig gevoelig dat je bijvoorbeeld in een sportzaal eigenlijk geen flitser nodig hebt.

De Nikon D5 is een gewichtige camera

Wat voor de één een voordeel is, is voor de ander een nadeel. De Nikon D5 is geen lichte camera. Je hebt echt iets in handen. Voor veel mensen zal dat een fijn gevoel zijn, je weet dan inmiddels zeker dat je een zware kwaliteit camera in handen hebt. Voor andere mensen zal de camera misschien wat aan de zware kant zijn. Aanrader: ga de camera even “voelen” in de winkel. Je voelt dan al snel of deze camera dé camera voor jou is.

De Nikon D5 heeft veel opties

De specificaties van deze camera kun je allemaal online vinden, maar eentje wil ik er toch uitlichten. Je kunt op de Nikon D5 spraakmemo’s opnemen. Dat is handig voor wanneer je verschillende lenzen en sluitertijden aan het testen bent. Je kunt dan thuis precies terughalen welke lenzen en sluitertijden in bepaalde situaties het meest geschikt zijn. Ook kun je met het spraakmemo snel even opslaan waar de foto precies gemaakt is. Of bij welk doelpunt. De Nederlandstalige handleiding bij deze camera helpt je snel om deze optie onder de knie te krijgen.

De Nikon D5 presteert perfect in de schemering

Hou je van natuurfotografie? Dan is de kans groot dat je ’s ochtends heel vroeg of juist aan het eind van de dag op pad gaat. Om te voorkomen dat je de herten, zwijnen en andere dieren verjaagt, wil je eigenlijk geen flits gebruiken. Met de Nikon D5 is dat ook niet nodig. Deze camera heeft een dusdanige lichtgevoeligheid dat je ook met minimaal licht schitterende foto’s kunt maken. Dat is ook handig in sportzalen en andere slecht verlichte ruimtes. Doordat je niet hoeft te flitsen, stoor je de mensen ook minder. Weer een voordeel!